بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

آخرین نظرات

چندین معجزه علمی قرآن

شنبه, ۱۸ شهریور ۱۳۹۶، ۰۳:۳۳ ب.ظ

تأملی درباره محافظت شدن سیاره زمین در برابر اجسام فضایی

-در فضا میلیاردها میلیارد جسم سرگردان از جمله شهاب سنگ و سیارک وجود دارند که در فضا معلق هستند،هر ساله صدها شهاب سنگ از جو زمین رد می شود و بعلت سوختن در جو نمی تواند به ما آسیبی وارد نماید،گفته می شود که یک شهاب سنگ بزرگ در 65 میلیون سال قبل باعث نابودی دایناسورها شد.اما سیارک ها و شهاب سنگ های بزرگتری نیز وجود دارند که در صورتی که در مسیر زمین قرار گیرند و با زمین برخورد کنند حتی میدان مغناطیسی و اتمسفر زمین نیز توانایی مقابله با آنها را نخواهد داشت و برخورد هر شهاب سنگ می تواند انفجاری معادل دهها بمب اتمی را داشته باشد.نکته دیگر این است که اگر اتمسفر زمین نیز وجود نداشت همین صدها شهاب سنگ کوچک نیز سالانه باعث کشته شدن میلیون ها نفر می شدند.

در برخی از نقاط فضا نیز کمربندی از شهاب سنگها وجود دارد و در صورتی که زمین در مسیر آنها وجود قرار داشت کل حیات در زمین در نتیجه بمباران و برخورد با این اجسام  از بین می رفت اما کره زمین در یک نقطه منحصر به فرد در فضا قرار دارد و هیچ جسم بزرگی که حیات را روی زمین نابود کند در مسیر زمین قرار نمی گیرد.همچنین اگر یک ستاره یا سیاهچاله دیگر در نتیجه ادغام کهکشان ما با سایر کهکشان ها وارد منظومه شمسی شود کل زمین را نابود خواهد کرد.حال تصور کنید جهان هستی در اثر یک تصادف پدید آمده بود و آفریدگاری نداشت در نتیجه اگر در اثر تصادف زمین در نقطه ای از فضا قرار داشت که در مسیر یک یا دهها جسم فضایی قرار داشت یا این اجسام فضایی به سمت زمین روان می شدند امروز ما وجود نداشتیم! اما ما وجود داریم

آیا نیندیشیده‏اى که خداوند آنچه در زمین است و کشتیها را که در دریا به فرمان او روانند، براى شما رام کرد، و او آسمان را نگاه مى‏دارد که بر زمین نیفتد، مگر به اذن او، بى‏گمان خداوند به مردم رئوف مهربان است‏(سوره الحج آیه ۶۵)

لحظه ای بیاندیشیم!


برچسب‌ها: زمینکیهان شناسیشهاب سنگمحافظت از زمینآفرینش زمین
+ نوشته شده در  دوشنبه سیزدهم شهریور ۱۳۹۶ساعت 10:54  توسط رامین  |  نظر بدهید

سیره حضرت امام رضا (ع) در قرآن کریم

قرآن کریم علاوه بر اینکه به مواردی علمی بسیاری اشاره کرده است،عمدتا یک کتاب اجتماعی مشتمل بر قوانین و دستورات الهی در باره اقتصاد و سیاست و جامعه و قوانینی است که به زندگی افراد اشاره می کند.

یکی از مواردی که قرآن کریم به آن اشاره کرده است و از مومنان خواسته است به آن بپردازند،هجرت است.هجرت به معانی متعدد و به دلایل متعددی می تواند باشد که به معنی نقل مکان از شهر مبدا(عموما محل تولد)به شهر یا سرزمین مقصد است که دلایل آن می تواند به دلایل علم آموزی کسب در آمد یا زندگی بهتر و کسب قدرت و یا در راه خدا باشد.

یکی از این آیات در باره هجرت در آیه 100 سوره النسا است :

وَمَن یُهَاجِرْ فِی سَبِیلِ اللّهِ یَجِدْ فِی الأَرْضِ مُرَاغَمًا کَثِیرًا وَسَعَةً وَمَن یَخْرُجْ مِن بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلى اللّهِ وَکَانَ اللّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا ﴿۱۰۰﴾ 

و هر که در راه خدا هجرت کند در زمین اقامتگاه‏هاى فراوان و گشایشها خواهد یافت و هر کس [به قصد] مهاجرت در راه خدا و پیامبر او از خانه‏اش به درآید سپس مرگش دررسد پاداش او قطعا بر خداست و خدا آمرزنده مهربان است 


این سوره یک سوره مدنی است و در زمان هجرت مسلمانان از مکه به مدینه نازل شده است ولی در آینده نیز دوباره تکرار شد و بطور عمده در مورد دوتن از ائمه اطهار(ع) صدق می کند:

  • حضرت امام حسین (ع) که هجرت خود را از مدینه به قصد کوفه آغاز فرمودند و در این راه جان خود را از دست دادند و به شهادت رسیدند.
  • حضرت امام رضا (ع) که هجرت خود را از مدینه آغاز نمودند،و در طوس یا مشهد کنونی در هجرت به دست مامون عباسی به شهادت رسیدند.ولی با شهادت خود یکی از بزرگترین محل های اجتماع شیعیان را بر ویرانه های پایتخت مامون عباسی بنا نهادند که هنوز بعد از قرن ها پابرجاست و محل اجتماع شیعیان و عاشقان اهل بیت است و حضرت امام رضا نیز در مسیر هجرت باعث هدایت بسیاری از افراد شدند.در این هجرت یک تن از بردران حضرت امام رضا(ع) بنام شاهچراغ و یک تن از خواهران حضرت بنام حضرت معصومه نیز جان خود را هنگام ملحق شدن به حضرت از دست دادند.
  • همچنین در این آیه به گشایش های بسیار اشاره شده است که حضرت امام رضا(ع) باعث گشایش های بسیاری و معجزات فراوان در مسیر از جمله با نماز باران خودشان و سایر معجزات شدند.و خودشان نیز به مقام ولایت عهدی مامون رسیدند ولی بعدها بر طبق آیه بعد از گشایش ها جان خود را نیز در راه خدا از دست دادند.

قرآن کریم در برخی از موارد بصورت رمز آلود و سر بسته به بعضی از افراد اشاره می کند ولی با تطبیق سیره این افراد با قرآن کریم می توان به راحتی مسیر حق و باطل را از هم تفکیک نمود،و به راحتی در یافت که منظور قرآن کریم از این افراد چه کسانی است. 

السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا


برچسب‌ها: امام رضاعامام رضا در قرآنامام رئوفائمه در قرآن
+ نوشته شده در  یکشنبه پنجم شهریور ۱۳۹۶ساعت 21:55  توسط رامین  |  نظر بدهید

ستون مهره های گردن در قرآن

در ناحیه گردن هفت مهره بروی هم قرار دارند که این مهره ها یا ستون فقرات وظیفه نگه داشتن سر و حرکت دادن آن را بر عهده دارند و اگر این مهره ها وجود نداشتند سر روی گردن قرار نمی گرفت.در آرتروز که این مفصل ها درد می کند یا آسیب دیده است انسان قادر نیست سر خود را بالا نگه دارد.

در سوره یس آیه ۸ نوشته شده است : 

 ما در گردنهای آنها غلهائی قرار دادیم که تا چانه‏ها ادامه دارد، و سرهای آنها را به بالا نگاهداشته است.

نکته علمی این آیه این است که این استخوانها که به غل یا زنجیر تشبیه شده اند دقیقا مانند قطعات زنجیر بطور جداگانه هستند ولی مثل قطعات زنجیر به هم پیوسته شده اند و این هفت استخوان را می توان مانند قطعات بصورت جداگانه در نظر گرفت.و تشبیه قرآن از دیدگاه علمی دقیقا درست است. 


برچسب‌ها: ستون های پشت مهره گردنمهره های گردناستخوان های گردنآناتومی گردنمهره های گردن در قرآن
+ نوشته شده در  جمعه سوم شهریور ۱۳۹۶ساعت 10:38  توسط رامین  |  نظر بدهید

اشاره قرآن به تبدیل نور به اطلاعات بینایی در چشم!

تصویر زیر نحوه کارکردن یک چشم را نشان می دهد،همانطور که می دانید در سطح چشمان ما سلول های مخروطی در ناحیه قرینه دارد که نور را دریافت می کنند،سپس نور را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند و  با عصب بینایی به طرف مغز ارسل می کنند.مغز این سیگنال های الکتریکی را تجزیه و تحلیل می کند و سپس با تجزیه و تحلیل داده ها موفق به دیدن اجسام می شود،یعنی سیگنال های الکتریکی را به تصویر تبدیل می کند.[*]


در سوره العنام نوشته شده است:

لَا تُدْرِکُهُ الْأَبْصَارُ وَهُوَ یُدْرِکُ الْأَبْصَارَ وَهُوَ اللَّطِیفُ الْخَبِیرُ ﴿۱۰۳﴾

چشمها او را درک نمی‏کند ولی او همه چشمها را درک می‏کند و او بخشنده (انواع نعمتها و با خبر از ریزهکاریها) و آگاه (از همه چیز) است.

همانطور که دیدید،بدون توجه به مفهوم دقیق تر آینه،خداوند از واژه درک برای چشمان استفاده کرده است،مشخص است که چیزی که تنها می بیند نمی تواند کارساز باشد و باید این اطلاعات بینایی را در مغز آنالیز و یا تعبیری که قرآن برای آن بکار برده درک کند.به کار بردن واژه درک در این ایه بی دلیل نیست،زیرا در حال عامی و ساده مخصوصا در عرب ۱۴۰۰ سال قبل اطلاعاتی از اینکه مغز داده های بینایی را آنالیز می کند نبود.و اگر قرآن اثر یک فرد ساده بود نوشته شده بود"می بیند"در این آیه به یکی از نکات دقیق در باره عملکرد چشم اشاره شده شده است.

-----------

[*]How the Human Eye Works


برچسب‌ها: عصب بینایی در قرآنبینایی در قرآنچشم ها در قرآنچشم
+ نوشته شده در  شنبه بیست و یکم مرداد ۱۳۹۶ساعت 14:24  توسط رامین  |  آرشیو نظرات

خلاصه مبحث قرآن و فیزیک

در این نوشته قصد داریم به برسی چندین آیه درباره ارتباط قران وفیزیک را بیان کنیم،در ابتدا به خود ایه اشاراتی خواهیم داشت سپس مفهوم علمی آن را برسی خواهیم نمود.برای مشاهده نوشته کامل بروی تیتر آن کلیک کنید.

۱-زوجیت اشیا

همانطور که می دانید همه مولکول های اشیا دارای دو قطب منفی و مثبت هستند،مثلا اتم ها دارای پروتون و نترون و الکترون هستند که هر کدام بار مثبت و منفی خود را دارند.

وَالَّذِی خَلَقَ الْأَزْوَاجَ کُلَّهَا وَجَعَلَ لَکُم مِّنَ الْفُلْکِ وَالْأَنْعَامِ مَا تَرْکَبُونَ ﴿ الذاریات۱۲﴾ و همان کسى کهجفتها را یکسره آفرید و براى شما از کشتیها و دامها [وسیله‏اى که] سوار شوید قرار داد.

۲-قانون ترمودینامیک

بر اساس قوانین ترمودینامیک جهان و اشیا با افزایش آنتروپی رو به  سوی نابودی و اذمحلال هستند.

 و با خدا معبودى دیگر مخوان خدایى جز او نیست جز ذات او همه چیز نابودشونده است فرمان از آن اوست و به سوى او بازگردانیده مى‏شوید(القصص ۸۸)

۳-نظریه ریسمان و تنیدگی کوانتمی

بر اساس نظریه ریسمان ها جهان ما از یازده بعد تشکیل شده که ما در بعد ۴هستیم.و هفت بعد دیگر نیز وجود دارد که ما هنوز به آنها دسترسی نداریم.این ابعاد بصورت تارهایی در هم تنیده هستند و مرتعش می شوند.

وَالسَّمَاء ذَاتِ الْحُبُکِ ﴿الذاریات۷﴾إِنَّکُمْ لَفِی قَوْلٍ مُّخْتَلِفٍ ﴿۸﴾سوگند به آسمان مشبک ﴿۷﴾ که شما در گفتاری مختلف و گوناگون هستید.

و بر فراز شما هفت [آسمان] استوار بنا کردیم (النبا۱۲)

لَمْ تَرَوْا کَیْفَ خَلَقَ اللَّهُ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا ﴿۱۵﴾مگر ملاحظه نکرده‏اید که چگونه خدا هفت آسمان را توبرتو آفریده است (نوح۱۵)

نکته دیگر این است که بر اساس همین نظریه لغزش یک ذره بر محیط اطراف و بر کل جهان هستی تاثیر گذار است.

یَوْمَ تَرْجُفُ الرَّاجِفَةُ ﴿۶﴾تَتْبَعُهَا الرَّادِفَةُ ﴿۷﴾ آن روز که لرزنده بلرزد﴿۶﴾و از پى آن لرزه‏اى [دگر] افتد﴿النازعات۷﴾

۴-شکاف در فضا و سیاهچاله ها

همانطور که می دانید بعدمکان بصورت پاچه ای است که ستاره ها و سیارات و ... روی آن قرار دارند،ولی در مکان هایی مانند سیاهچاله ها این بعد دچار پارگی و شکاف می شود،و در آن مکان ها بعد مکان وجود ندارد.

 آنگاه که آسمان زهم بشکافد(در بعضی از ترجمه ها گسسته شود)﴿۱﴾و آنگاه که اختران پراکنده شوند ﴿الإنفطار ۲﴾

در باره سقوط ستاره ها به سیاهچاله ها نیز این گونه آمده است:

فَإِذَا النُّجُومُ طُمِسَتْ ﴿۸﴾وَإِذَا السَّمَاء فُرِجَتْ﴿۹﴾پس وقتى که ستارگان محو شوند﴿۸﴾ و آنگاه که آسمان بشکافد(المرسلات۹﴾ 

وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى ﴿ نجم۱﴾سوگند به اختر [= قرآن] چون فرود مى‏آید

۵-نسبیت زمان
این نظریه می گوید که با افزایش سرعت زمان سریع تر سپری خواهد شد،این نظریه توسط آلبرت انشیتن در 1907 ارائه شد.

تَعْرُجُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ إِلَیْهِ فِی یَوْمٍ کَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَةٍ ﴿معارج/4﴾"فرشتگان و ارواح در یک روز به او (مذکر) صعود کردند که این معادل پنجاه هزار سال برای انسان است"!

۶-جهان های موازی
این نظریه توسط بسیاری از فیزیک دانان مورد اقبال قرار گرفته است و بر اساس آن تعداد زیادی جهان در موازات جهان ما قرار دارند.

"سپاس مخصوص خدایى است که آفریننده آسمان‏ها و زمین و قرار دهنده (خالق) نور و ظلمت است".( النعام آیه اول) 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ﴿۱﴾ لْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ ﴿۲﴾  به نام خداوند رحمتگر مهربانستایش خدایى را که پروردگار جهانیان است.

۷-گسترش تاریکی
با فاصله گرفتن کهکشان ها از هم و همچنین با بدست آمدن شواهدی از بلعیدهشدن جهان توسط انرژی تاریک جهان ما رو به تاریکی خواهد رفت.

بگو پناه مى‏برم به پروردگار سپیده دم از شر آنچه آفریده  و از شر تاریکى چون فراگیرد(سوره فلق آیات اول تا سوم)

۸-کوازار ها و اختروش ها یا مگنتار ها

طیف خاصی از ستارگان هستند که به دلیل انرژی بالا بطور متناوب روشن و خاموش می شوند و امواج گرانشی از خودصادر می کنند که به تپ اختر نیز معروفند.

یَوْمَ تَمُورُ السَّمَاء مَوْرًا ﴿۹﴾ روزى که آسمان سخت در تب و تاب افتد (الطور۹)

وَالسَّمَاء وَالطَّارِقِ ﴿۱﴾وَمَا أَدْرَاکَ مَا الطَّارِقُ ﴿۲﴾النَّجْمُ الثَّاقِبُ ﴿۳﴾

سوگند به آسمان و کوبنده شب. ﴿۱﴾ تو نمی‏دانی کوبنده شب چیست؟! ﴿۲﴾همان ستاره درخشان و شکافنده تاریکیها.(سوره طارق ۳)

۹-گسترش جهان

ادیون هابل ستاره شناس آمریکایی در ۱۹۲۹ با تلسکوپ خود مشاهده کرد که ستارگان و کهکشان ها با سرعت قابل ملاحظه ای در حال دور شدن از هم هستند،او نتیجه گرفت در این صورت اگر در زمان به عقب باز گردیم فاصله آنها از هم کمتر می شود تا در زمان بیگ بنگ همه جهان در یک نقطه جمع می شود،بعدها با پیدا شدن امواج گرانشی نظریه هابل اثبات شد.

و ما آسمان را با قدرت خود بر افراشتیم و آن را همچنان گسترش می دهیم.(الذاریات ۴۷)

منبع:http://miraclesofthequran.blogfa.com/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۶/۱۸
111 111

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی